Μαθήματα Τεχνών Τσίρκο

Στα μαθήματα τεχνών του τσίρκο, συνδυάζουμε τον αθλητισμό με την τέχνη και τη σωματική με την πνευματική άσκηση. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο (naturenature1) πως τα ζογκλερικά αυξάνουν τόσο τη λευκή όσο και τη φαιά ουσία του εγκεφάλου (wikipedia), πράγμα σίγουρα χρήσιμο.

Οφέλη της εκμάθησης των τεχνών του τσίρκο συναντάμε σε πολλά επίπεδα:

  • Στο νεύρο-σωματικό επίπεδο με τη βελτίωση του συντονισμού κινήσεων, της αυτοσυγκέντρωσης, των αντανακλαστικών, του συντονισμού χεριών ματιών και της ισορροπίας.
  • Στο ψυχολογικό επίπεδο με την τόνωση της αυτοπεποίθησης μέσα από την επίτευξη αντικειμενικών στόχων, την αγχολυτική δράση της αυτοσυγκέντρωσης, και φυσικά τη διασκέδαση.
  • Στο σωματικό επίπεδο από την ελαφριά άσκηση του πάνω μέρους του σώματος (ζογκλερικά) μέχρι την καθολική σωματική άσκηση δύναμης και ευλυγισίας (ακροβατικά) ανάλογα με την επιλογή μας σύμφωνα με τις ανάγκες και δυνατότητες μας.
  • Στο κοινωνικό επίπεδο μέσα από την επικοινωνία, την εμπιστοσύνη, την ομαδικότητα και τη συμμετοχή στην πιο χαρούμενη παρέα θετικών ανθρώπων στον κόσμο!

Αποστολή μας στη fundastick performing arts είναι να μεταδώσουμε αυτά τα οφέλη στους περισσότερους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό. Μέσα από ομαδικά ή ατομικά μαθήματα σε σχολεία, παιδικά πάρτυ, φεστιβάλ, εκδηλώσεις και αλλού, πιστεύουμε κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο.

Η fundastick “τρέχει” τον όμιλο Juggling & δεξιοτεχνίας του δημοτικού σχολείου του Κολεγίου Αθηνών (Λάτσειο) από το 2011.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη δημιουργία σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος.